Wereldouderendag ingesteld

Paus Franciscus wil de maatschappelijke rol van ouderen versterken en heeft daarom een nieuwe katholieke themadag ingesteld. De ‘Mondiale Dag voor Grootouders en Senioren’ zal jaarlijks worden gevierd op de vierde zondag in juli, zo kondigde de paus vandaag in zijn angelustoespraak aan. 

“Grootouders zijn de schakel tussen de generaties”, benadrukte de paus. Ze worden volgens hem vaak vergeten. Toch is hun stem zo waardevol, zei hij, omdat ze de mensen aan hun wortels herinneren.
Pastorale zorg voor ouderen mag in christelijke gemeenschappen niet langer op een zijspoor worden gezet, aldus kardinaal Farrell. Het is belangrijk dat de “geestelijke en menselijke rijkdom” die van generatie op generatie wordt doorgegeven, behouden blijft, zei de curiekardinaal.

De Wereldouderendag hangt samen met de liturgische gedachtenis van Sint-Joachim en Sint-Anna, de grootouders van Jezus op 26 juli. De eerste editie van deze nieuwe themadag vindt plaats op zondag 25 juli 2021. Er staat dan een pontificale hoogmis in de Sint-Pietersbasiliek gepland. Welke andere evenementen er voor die dag georganiseerd worden, hangt af van het verdere verloop van de pandemie.

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: ©https://images.pexels.com/

Bericht bekijken

De katholieke kerk kent al meerdere mondiale themadagen, zoals de Wereldjongerendag, de Wereldgezinsontmoetingsdag, Wereldziekendag, decWereldmigrantendag en de Wereldarmendag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *