“Zoals een kind kijkt naar een kip, zo kijk ik naar de Here God”

Boer en filosoof Jan Huijgen (63) van de Eemlandhoeve heeft geleerd dat kennis moet zakken en dat we de rede te belangrijk zijn gaan vinden. Na een pauze van vijftien jaar leest hij weer in de Bijbel, met een tweede naïviteit: ‘Zoals een kind kijkt naar een kip, zo kijk ik naar de Here God.’

‘Ik ben begonnen op een boerderij midden in het dorp Spakenburg bij de stenen brug. Toen mijn vader plotseling overleed, heb ik het bedrijf samen met mijn broer overgenomen. Ik was toen 25. Ik wilde boer zijn. Ik was ook erg leergierig. En ik gaf les aan de Aeres Hogeschool in Dronten. In 1990 ben ik een jaar lang in Canada geweest met het gezin, in Toronto. Ik was 33 en studeerde filosofie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Een leermeester van mij had familie in Canada. Via hem heb ik geregeld dat ik colleges kon volgen aan het Institute for Christian Studies (ICS)……

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

kijk ook op: eemlandhoeve.nl

beeld: © eemlandhoeve.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *