Amerikaanse bisschoppen: vermijd vaccin J&J

De Bisschoppenconferentie van de VS raadt de gelovigen af het coronavaccin van farmaceut Johnson & Johnson te gebruiken, als ze de keuze hebben voor een ander vaccin.

Bij de ontwikkeling en productie van het vaccin van Johnson & Johnson is
gebruikgemaakt van cellijnen van geaborteerde foetussen, aldus het aartsbisdom van New Orleans in een verklaring. Daarmee is het vaccin moreel niet acceptabel. Gelovigen kunnen beter kiezen voor vaccins van Pfizer of Moderna. Bij die vaccins is weliswaar in de testfase gebruikgemaakt van cellijnen die afkomstig zijn van foetussen uit de jaren zeventig, maar niet bij de productie. Daarom zijn die vaccins acceptabel voor katholieken, aldus de bisschoppen.
………
In december stelde het Vaticaan dat gelovigen zich kunnen laten vaccineren, ook als er bij de ontwikkeling van het vaccin is gebruikgemaakt van weefsel van geaborteerde foetussen, ‘als er geen andere middelen zijn om de epidemie te stoppen

lees het volledige bericht in het Nederlands Dagblad
beeld: unsplash.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *