Emmer-Compascuum beleeft vijfde editie EmmercomPASSION

Komende Palmzondag wordt in het Drentse dorp Emmer-Compascuum de vijfde editie van The EmmercomPASSION opgevoerd. Vanwege de coronamaatregelen is dit moderne passiespel alleen online te bekijken. 

The EmmercomPASSION is een oecumenisch initiatief van jongerengroepen van de drie kerkgenootschappen in het dorp (rooms-katholiek, PKN en baptisten), geïnspireerd door het muziekspektakel The Passion op NPO 2. 

Op Palmzondag 2016 werd evenals bij The Passion een groot wit verlicht kruis vanaf de plaatselijke Baptistenkerk door het dorp gedragen. Daarna vond in de rooms-katholieke Sint-Willehaduskerk een muzikale happening plaats. De burgerlijke gemeente Emmen beloonde het iniatief met een gemeentelijke onderscheiding. Sindsdien is The EmmerComPASSION jaarlijks opgevoerd, behalve vorig jaar toen corona roet in het eten gooide. Dit jaar gaat het wel door, maar dan zonder processie. De opvoering vindt ook dit jaar plaats op het priesterkoor van de Sint-Willehadus, maar dan zonder publiek. 

De 2021-editie is op 28 maart vanaf 19.30 uur rechtstreeks te volgen op de YouTube-pagina van de Parochie Maria Hertogin van Drenthe. De pastoor van deze parochie is momenteel herstellende van COVID-19.

EmmercomPASSION is een woordspeling van Emmer-Compascuum. Het Latijnse woord compascuum betekent ‘gezamenlijke weide’. Het gebied Compascuum (‘gemeentelijke weidegrond’) heeft twee dorpen: Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum (het gedeelte dat hoort bij Emmen, dat 11 km ten westen van het dorp ligt). 

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

beeld:©https://kro-ncrv.nl/sites/kro-ncrv-nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *