Katholiek Brabant in beeld

Een decennium lang volgde fotograaf Ramon Mangold het katholieke leven in Noord-Brabant op de voet. Van Aarle-Rixtel tot Zegge bracht hij het kleurrijke volksgeloof in beeld. De bonte processies, levendige parochies, religieuze gemeenschappen, buitenlandse bedevaarten en imposante kerkgebouwen komen allemaal langs in dit prachtige tijdsdocument.

Zijn serie over Mgr. De Korte, als nieuwe bisschop van ‘s-Hertogenbosch, werd bekroond met een eerste prijs bij de Zilveren Camera in de categorie ‘personen in het nieuws’. Dit boek met meer dan 350 foto’s is de bundeling van een indrukwekkend oeuvre van tien jaar toegewijde fotografie.
Bekijk de begeleidende video
De foto’s laten vanuit diverse richtingen zien hoe springlevend en aantrekkelijk het katholiek-religieuze leven in ons land is en hoe de kerkprovincie zich verhoudt tot de grote wereldkerk. Daarom staan in het boek ook veel foto’s van de internationale reizen die Ramon maakte voor zijn werk. Ook de diversiteit van de katholieke cultuur springt naar voren in de beelden van zowel jongeren als ouderen, van de rijkdom aan liturgie, volksdevotie, processies en natuurlijk Maria. De teksten in het boek zijn van Anton de Wit.

Nu voor € 19,95 bij Berne boek- en abdijwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *