Vaticaan: symposium over het priesterschap

Priesterwijding Remco Hoogma voor het bisdom Groningen-Leeuwarden

In februari 2022 vindt in het Vaticaan een internationale conferentie over theologie van het priesterschap plaats. Details worden aanstaande maandag tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Het Vaticaan plant in februari een internationale bijeenkomst over de theologie van het priesterschap. Het symposium wordt georganiseerd door de Congregatie voor Bisschoppen en vindt plaats van 17 tot 19 februari 2022 in Rome. Details worden aanstaande maandag gepresenteerd tijdens een persconferentie met kardinaal Marc Ouellet en andere organisatoren, zoals de persdienst van het Vaticaan woensdag aankondigde.

Een openstelling van het katholieke priesterschap voor gehuwde mannen is voor het laatst besproken tijdens de Amazone-synode in oktober 2019 in het Vaticaan. Paus Franciscus pleit voor een grotere deelname van vrouwen aan de kerk, maar net als zijn voorgangers ziet hij geen mogelijkheid tot het wijden van vrouwen.

bron: vatican news/domradio​

beeld: © bisdom groningen-leeuwarden

2 Comments

  1. Het is jammer dat de getrouwde priesters niet geaccepteerd worden ,zij weten wat er leeft onder de gelovige .Ook is het onbegrijpelijk dat er nog steeds geen vrouwen gewijd mogen worden

    ik denk als Jezus nu had geleefd dit zeker was gebeurd een vrouw voelt ook de gelovige veel

    beter aan Maria Magdalena stond ook heel dicht bij Jezus en religieuze zouden hier door ook het priester tekort kunnen oplossen. Gemiste kans maar wie weet komt het nog ooit.

  2. Helemaal eens met Jwt. van Blokland. Ook zeer jammer is dat de vele homoseksuele priesters en bisschoppen niet publiekelijk voor de gehuwde priester en de vrouw in het ambt op durven komen, omdat zij zich daarmee kwetsbaar opstellen buiten hun bubbel van aangenaam verkeren met gelijkgestemden. Daarom liever krokodillentranen plengen vanwege het priestertekort en buitenlandse priesters vragen, die evenzeer baat hebben bij deze veilige bubbel, omdat homoseksualiteit in hun landen van herkomst nog minder wordt geaccepteerd en Nederland als sociaaleconomisch vluchtoord ook heel aantrekkelijk is. Weet iemand of je als Nederlands theoloog en pastor ook zou kunnen deelnemen aan het symposium 17-19 febr. te Rome?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *