Opwekkingsconferentie Pinksteren

De conferentie van 2021 was nat, digitaal en oecumenisch

Veel samenkomsten werden uitgezonden uit Vierhouten, locatie van de eerste opwekkingsconferenties.(beeld stichting opwekking)

Vierhouten

‘Het is dubbel’, zegt Ruben Flach, directeur van stichting Opwekking, tegen Groot Nieuws Radio. Het is vrijdagavond, vlak voordat hij de eerste samenkomst van de Opwekkingsconferentie begint. ‘Je mist alle mensen die dringen om de tent in te gaan.’ Aan de andere kant: de organisatie heeft er alles aan gedaan om ook van Opwekking 2021 een groot, landelijk feest te maken.

Met een uitzendlocatie in Vierhouten – de plek waar het ruim vijftig jaar geleden allemaal begon – en een ‘schakelcentrum’ in Veenendaal is alles digitaal te volgen: het hoofdpodium, de seminars, het zingen, de tiener- en kinderprogramma’s. ……………..

kerkelijke eenheid

Opvallend oecumenisch – of in elk geval: breedkerkelijk – voor de pinksterconferentie is de avondmaalsviering op zondagmorgen. Voor het eerst is een van de vier mannen die het sacrament bedienen iemand van de Protestantse Kerk (PKN): directeur van de dienstenorganisatie, Jurjen de Groot. De andere drie zijn de Zwolse voorganger Henk Stoorvogel, Machiel Jonker (Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten) en Jan Wolsheimer (MissieNederland). ‘De Protestantse Kerk in Nederland heeft graag een aandeel in de conferentie’, legt De Groot desgevraagd uit. ‘Onze aanwezigheid bij de avondmaalsdienst is zeker niet toevallig. We streven naar een grote kerkelijke eenheid, en zoiets als Opwekking past daar goed in. Daar komen mensen van allerlei richtingen, en samen vormen zij een prachtig mozaïek. We zijn tenslotte kinderen van één Vader.’ Wie een speciale box had laten thuisbezorgen, kon deelnemen met cupjes druivensap met bovenop een ouweltje.

Klik hier om het hele bericht te lezen in het Nederlands Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *