Bisschop Smeets in ziekenhuis (update)

Bisschop Harrie Smeets van Roermond is enkele dagen geleden thuis onwel geworden en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek zal moeten blijken wat hem mankeert, zo laat het bisdom vandaag weten. 

De bisschop gaf daags daarna te kennen zich alweer een stuk beter te voelen. Toch mocht hij het ziekenhuis nog niet verlaten. Dat had toch gevolg dat hij afgelopen zaterdag niet de geplande priesterwijdingen kon verrichten. Hij werd vervangen door zijn hulpbisschop, Everard de Jong.

Op maandag 31 mei liet het bisdom bij monde van woordvoerder Matheu Bemelmans weten: ,,Het gaat inmiddels weer beter met de 60-jarige bisschop. Hij heeft goede hoop geen blijvende gevolgen hiervan te ondervinden. De bisschop zal zeker nog enige dagen in het ziekenhuis moeten blijven ter observatie en voor nader onderzoek”.

Bisschop Smeets dankt iedereen voor het medeleven en gebed. “Ik heb een goede engelbewaarder gehad,” zo laat hij vanaf zijn ziekbed weten. De bisschop dankt ook de medewerkers van het ziekenhuis voor de goede verzorging. “Zij zijn de menselijke engelen die zich onder ons bevinden.”

bron en beeld: bisdom roermond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *