Protestantse bisschop voert het woord bij diakenwijding

In de rooms-katholieke Dom van Fulda zijn op 22 mei twee diakens tot priester gewijd. Een van de genodigden bij die plechtigheid was de protestantse ‘bisschop’ Beate Hofmann. Toen haar het woord werd gegeven, nam ze de gelegenheid te baat om te pleiten voor de ambtswijding van vrouwen in de Katholieke Kerk, meldt Die Tagespost. 

“Ik had niet alleen willen concelebreren, maar ook mee willen zegenen en te communie willen gaan”, zei de Bischöfin van de Evangelische Kirche von Kurhessen-Waldeck. Zich tot de priesters en bisschoppen wendend, vervolgde Hofmann: “Want net als u ben ik gewijd tot het ambt van Woord en Sacrament en heb ik een lange geestelijke weg naar dit ambt afgelegd.”

Hofmann sprak de hoop uit dat katholieke vrouwen niet langer worden uitgesloten van het gewijde ambt. “Ik volg de discussies en debatten in uw Kerk met grote belangstelling. En ik beken: ik ben bevooroordeeld. Misschien zullen we in uw leven meemaken dat vrouwen ook in staat zullen zijn hun gaven in te brengen in alle ambten en bedieningen van hun kerk. Vanuit de ervaring van mijn kerk kan ik zeggen: dat zal veel positiefs opleveren.”

De voorzitster van de Aktion Lebensrecht für alle (AlfA), Cornelia Kaminski, die in Fulda woont en eveneens de wijdingplechtigheid bijwoonde, beschouwt de toespraak van Hofmann als een bewuste provocatie. “Bij de priesterwijding staan het diepe geloof van de kandidaten, hun toewijding aan de Kerk en hun bereidheid om onbaatzuchtig deel te nemen aan het verlossingswerk in deze wereld in het middelpunt. De protestantse bisschop begreep niets van dit alles. Haar groet was een politieke boodschap zonder enige theologische kern, een infantiel ‘maar ik wil ook meespelen’- en dat zonder zelfs maar de spelregels te willen begrijpen. De verschijning was een geplande provocatie en confrontatie”, aldus de katholieke pro-life-activiste.

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: https:/www.domradio.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *