Bisschop Smeets ontslagen uit ziekenhuis

Bisschop Harrie Smeets van Roermond is gisteren ontslagen uit het Laurentiusziekenhuis in Roermond. De Limburgse kerkleider werd daar precies twee weken geleden vanwege een lichte herseninfarct opgenomen. 

“Mgr. Smeets maakt het op dit moment naar omstandigheden goed, maar omwille van een voorspoedig herstel is het van belang dat hij enige tijd volledige rust in acht neemt”, laat het bisdom weten.

De bisschop zal de komende maanden op advies van zijn arts zijn werkzaamheden sterk beperken. Hij heeft daarom besloten om de uitoefening van het bestuur van het bisdom met alle daaraan noodzakelijk verbonden rechten en plichten gedurende drie maanden te laten waarnemen door vicaris-generaal René Maessen. Deze waarnemingsperiode kan korter worden als het herstel dat toestaat of na drie maanden worden verlengd, indien de omstandigheden dit nodig maken.

Gedurende de periode van herstel zal de bisschop zich terugtrekken in een kloostergemeenschap in Limburg. Ook zal de komende maanden nog nader onderzoek naar zijn fysieke toestand plaatsvinden. 

“Mgr. Smeets dankt iedereen van harte die afgelopen weken voor hem gebeden heeft of op andere wijze een blijk van medeleven heeft gegeven. Ook spreekt de bisschop zijn dank uit voor het medisch en verzorgend personeel in het Roermondse ziekenhuis. Hij hoopt binnen enkele maanden zijn werkzaamheden weer te kunnen oppakken”, aldus het bisdom.

beeld: bisdom-roermond.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *