Kerkrechtdeskundige Myriam Wijlens adviseur Bisschoppensynode

De Nederlandse kerkrechtdeskundige professor dr. Myriam Wijlens, (geboren in Losser) hoogleraar aan de katholieke theologische faculteit van de universiteit van Erfurt (D), is door de paus benoemd tot ‘consultor’ , van de Vaticaanse Bisschoppensynode. Dat maakte het Vaticaan vandaag bekend.

Paus Franciscus: “Hervorming staat in dienst van missie”

Daarnaast benoemde Francis twee Italianen als adviseurs van de synode: aartsbisschop Erio Castellucci van Modena-Nonantola en Pierangelo Sequeri van het “Johannes Paulus II Pauselijk Theologisch Instituut voor Huwelijk en Gezin” in Rome.

Begin oktober start de paus een synodaal proces voor de universele Kerk; Er moet onder meer gedacht worden aan participatie en evangelisatie, eerst op het bisdom, daarna op continentaal niveau. De resultaten van dit proces zullen dan leiden tot een bisschoppensynode in het Vaticaan in oktober 2023.

bron Vatican News

beeld universiteit Erfurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *