Culturele genocide in Canada

Naamloze kindergraven gevonden bij Canadees internaat

Opnieuw zijn in Canada kindergraven gevonden bij een voormalig internaat in de provincie Brits-Columbia. Bij een katholieke missieschool in de plaats Cranbrook werden 182 ongemarkeerde graven aangetroffen. De inheemse groepering Lower Kootney Band meldde dat uit radarbeelden zou blijken dat het gaat om kinderen van 7 tot 15 jaar. 

Lees: Canadese indianen uitgenodigd door paus

Het is de derde recente vondst. Bij een ander oud-internaat in Kamloops, ook in Brits-Columbia, werden vorige maand de lichamen van 215 inheemse schoolkinderen ontdekt, wat een schokgolf in Canada teweegbracht.

Er werd vervolgens besloten andere kostscholen onder de loep te nemen. In de provincie Saskatchewan werden een week geleden zeker 750 anonieme graven gevonden op een begraafplaats bij een voormalige katholieke onderwijsinstelling.

In Canada werden ongeveer 150.000 inheemse kinderen tot het einde van de vorige eeuw naar een van de 139 internaten gestuurd om zich te leren aanpassen aan de cultuur van de witte bewoners van Canada, zonder contact met hun familie. Een nationale onderzoekscommissie sprak eerder van meer dan 4000 dodelijke slachtoffers op de scholen als gevolg van de “culturele genocide”.

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: https://f.eu1.jwwb.nl//kostscholen3.jpg

lees meer over dit onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *