Bisschoppen Europa: humanitaire corridors voor Afghanen

Vluchtelingen Afghanistan wachten in vliegtuig op vertrekJean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en voorzitter van de Commissie van Bisschoppenconferenties van de EU (COMECE), is verontwaardigd over het feit dat het vermijden van migratie naar Europa de belangrijkste zorg lijkt te zijn in de gesprekken tussen EU-lidstaten over de crisis in Afghanistan. Dit maakt mij beschaamd. Wij spreken voortdurend over de Europese waarden, maar slagen er blijkbaar niet in om die in de praktijk om te zetten.

Kardinaal Hollerich pleit voor een versterking van de humanitaire corridors vanuit Afghanistan, omdat als een efficiënte manier om de vluchtelingencrisis vanuit Afghanistan op te vangen. Het probleem verschuiven naar opvang in vluchtelingenkampen in buurlanden van Afghanistan is volgens hem geen oplossing, omdat de bewoners van die kampen tot wanhoop worden veroordeeld.

Volgens de COMECE-voorzitter maakt de machtsovername door de taliban het falen van de politiek van het Westen en Europa pijnlijk duidelijk. Wij hebben de Afghanen eerst hoop gegeven en hen daarna in de steek gelaten. Nu wil niemand nog verantwoordelijkheid opnemen en lijken wij zelfs ons geweten verloren te hebben.

Bron: SIR/kerknet

beeld: https://www.pappasontaxes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *