Kruispunt weer naar zondag

Het tv-programma Kruispunt (KRO-NCRV) gaat terug naar de zondag op NPO 2. Na twee jaar lang de late maandagavond verrijkt te hebben met inspirerende programma’s uit het hart van de samenleving, is Kruispunt vanaf 9 januari te zien op zondagmiddag om 17.45 uur op NPO 2.

Om meer herkenbaarheid te creëren gaat Kruispunt werken aan langere reeksen. Zo start het programma in 2022 met een serie profielen: De andere kant van… Prominente Nederlanders worden van een andere kant belicht; gevraagd wordt naar hun morele kompas.

Lees verder op de pagina van Kruispunt

Kruispunt was voor het eerst als radio-uitzending te horen op 5 oktober 1963. Op 5 april 1992 werd de eerste televisieaflevering uitgezonden bij de toenmalige zendgemachtigde omroep RKK (van de Nederlandse bisschoppen en verzorgd door de KRO). Het zondagavondprogramma richtte zich op nieuws over kerk en samenleving. Sinds 2016 wordt Kruispunt uitgezonden door fusie-omroep KRO-NCRV.

Een aantal keren per jaar brengt Kruispunt de Kloosterserie. Hierin worden verschillende kloosters in binnen- en buitenland bezocht door bekende Nederlanders.

Van 1992 tot 2009 werd het programma gepresenteerd door Leo Fijen en daarna tot 2020 door Wilfred Kemp. Vanaf halverwege 2020 heeft het programma geen presentator meer en is Joris Linssen te horen als voice-over.

bron en beeld: kro-ncrv.nl/katholiek