Oecumenelezing 2022 door prof. dr. Peter Nissen (update)

De lezing is omwille van de Coronasituatie uitgesteld vrijdag 13 mei |

Het thema van de Oecumenelezing is gelijk aam het thema van de assemblee van de Wereldraad van Kerken komende zomer in het Duitse Karlsruhe: ‘De liefde van Christus beweegt de wereld tot verzoening en eenheid’.

De lezing wordt gehouden op 14 januari 2022, 15.00 uur in de Geertekerk in Utrecht. Prof. dr. Peter Nissen zal in deze Oecumenelezing ingaan op de vraag waarom de toekomst van de mensenwereld en van de aarde, ons gemeenschappelijk huis, de kerken ter harte moet gaan. Aansluitend vindt een paneldiscussie plaats met jong-volwassenen uit verschillende kerken en is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een hapje en drankje. Toegangsprijs €12,50. Studenten gratis.

De bezinningstekst die de Wereldraad van Kerken met het oog op de bijeenkomst in Karlsruhe heeft voorbereid, kan mogelijk van dienst zijn. Deze tekst is beschikbaar, gevolgd door een korte gesprekshandleiding, in de reeks Oecumenische Bezinning, nr. 68. Ontvangers van deze reeks vinden de uitgave half november in de brievenbus. De uitgave is ook als download beschikbaar.

Meer lezen
bron: nieuwsbrief Raad van Kerken
beeld: www.raadvankerken.nl/Peter-Nissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *