Geef warmte

Kerken komen op voor mensen die weinig geld hebben voor gasrekening

Kerken zetten een actie op touw om de 400 euro energiecompensatie die elk huishouden krijgt eerlijker te verdelen. Wie dat geld niet nodig heeft, kan het in diverse gemeenten in een gezamenlijke pot stoppen voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Sommige mensen verbruiken een deel van het jaar veel minder gas vanwege een verblijf in het buitenland. De overheidscompensatie geven ze graag weg aan iemand die het harder nodig heeft.

Toen in oktober vorig jaar duidelijk werd dat de overheid de sterk gestegen gasprijzen met gemiddeld 400 euro zou compenseren, ontstond in de Gereformeerde Kerk (PKN) van Ommen een plannetje: wat nou als de mensen die geld genoeg hebben dat bedrag beschikbaar stellen voor mensen die direct in de problemen komen door een hogere energierekening? …..

Het initiatief in Ommen heeft inmiddels navolging gekregen in andere plaatsen. Op allerlei plekken is informatie te vinden voor kerken die ook een energieactie willen beginnen. Zo heeft Kerk in Actie uitgebreide informatie op zijn website en kerken in Apeldoorn beschikken over een draaiboek dat is te downloaden. In deze gemeente hebben kerken een actie opgezet via het Christelijk Noodfonds Apeldoorn

lees verder in het Nederlands Dagblad

beeld> https://waterinkkeukenmakerij.nl