Synodale Weg 3 wil herwaardering homoseksualiteit

De deelnemers aan de in 2019 gestarte Synodale Weg van de Katholieke Kerk in Duitsland hebben zich vandaag met grote meerderheid uitgesproken voor een liberalisering van de kerkelijke leer over seksualiteit. Het gaat vooral over wijzigingen van de teksten in de wereldcatechismus over anticonceptie en homoseksualiteit.

De afgelopen drie dagen vond in Frankfurt am Main voor de derde keer een plenaire assemblee van de Synodale Weg plaats. De deelnemers zijn naast de Duitse bisschoppen en bisdombestuurders ook religieuzen, hoogleraren theologie en vertegenwoordigers van diverse katholieke verenigingen. Zij stemden vandaag over een aantal resoluties betreffende de seksuele moraal. 

Een meerderheid van de deelnemers wil dat de paus wijzigingen aanbrengt in de Catechismus van de Katholieke Kerk (CKK), het boek waarin de officiële leer van het katholieke geloof staat uitgelegd. De teksten over homoseksualiteit staan in het artikel over het Zesde Gebod, paragraaf II (De roeping tot kuisheid): de alinea’s 2357, 2358 en 2359.

lees verder op kro-ncrv.nl/katholiek

klik hier voor meer details:

beeld: / © Maximilian von Lachner ( SW )