Gratis energiebox Rotterdam

Rotterdammers met een laag inkomen kunnen vanaf 7 maart de gratis Energiebox010 ophalen. De doos zit vol energiebesparende producten waarmee zij per jaar zo’n 180 euro kunnen besparen op hun energierekening én hun woning kunnen verduurzamen. Met de Energiebox010 wil de gemeente Rotterdammers met een laag inkomen helpen meer grip te krijgen op hun energierekening. Zij worden momenteel extra hard geraakt door de hoge energieprijzen.

Door de stijging van de energieprijzen in de afgelopen periode is de energiearmoede in Rotterdam nog groter geworden. Bijna 17 procent van de Rotterdamse huishoudens heeft een hoge energiequote (inkomen t.o.v. energiekosten) en/of hoge energielasten. 80% van hen zit in de laagste inkomensklasse. De gemeente Rotterdam verwacht door de hoge energieprijzen en stijging van de prijzen van het warmtenet een toename van de energiearmoede.

Energiebox010: 180 euro besparen
De gemeente stelt daarom 32.000 energieboxen beschikbaar voor Rotterdammers met een laag inkomen. De Energiebox010 is gevuld met energiebesparende producten ter waarde van 90 euro. Wethouder Arno Bonte (duurzaamheid) wil daarmee mensen helpen om laagdrempelig energie te besparen. “Met tochtstrips, ledlampen en een waterbesparende douchekop bespaar je gemiddeld zo’n 180 euro op je energierekening. Goed voor het klimaat en fijn voor je portemonnee. Met de energiebox zorgen we dat mensen met makkelijke maatregelen een maximale besparing kunnen boeken.”

bron: stichting Mara, Mara is een levensbeschouwelijke instelling voor maatschappelijk activeringswerk. Mara is katholiek van aard