Paus Franciscus: ‘Akte van Toewijding’ – update

Het Vaticaan heeft de tekst van de ‘Akte van Toewijding aan het Onbevlekt Hart’ in 32 talen gepubliceerd. Voor de Nederlandse vertaling: klik hier

Deze tekst zal overmorgen door paus Franciscus worden uitgesproken tijdens een plechtige viering in de Sint-Pietersbasiliek. De aanleiding is de Russische aanval op Oekraïne en de dreiging van een escalatie op mondiaal niveau. De Akte heeft de vorm van een gebed tot Maria, de Moeder Gods.

Na een uitgebreide belijdenis van de zondigheid van de mens en de opsomming van actueel oorlogsleed, vraagt de paus of Maria bij haar Zoon omwille van een duurzame wereldvrede tot voorspreekster wil zijn. “Daarom, Moeder van God en onze Moeder, vertrouwen en wijden wij onszelf, de Kerk en de gehele mensheid, in het bijzonder Rusland en Oekraïne, plechtig toe aan uw Onbevlekt Hart.”

De viering op het hoogfeest van de Aankondiging des Heren (ook wel Maria Boodschap genoemd) begint om 17.00 uur. De Vaticaanse televisie zal de plechtigheid via deze link live-streamen.

De teksten in de diverse talen dienen ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk katholieken in de wereld kunnen deelnemen aan de toewijdingsakte. In de meeste diocesen zullen er overmorgen speciale vieringen worden gehouden, zoals in het Bisdom Haarlem-Amsterdam.

lees ook: bisdommen-delen-in-toewijding-oekraine-en-rusland-aan-maria

Beluister ook een bijdrage van Andrea Vreede vanuit Rome via Radio1.nl

Lees ook een bijdrage vanuit orthodox perspectief

bron: kro-ncrv/katholiek
beeld:https://th.bing.com