Tussen Pasen en Pinksteren meditaties

Nu kunt u aansluiten bij de dagelijkse meditaties van de Belgische dominicaanse familie, van Pasen tot Pinksteren.

Naar jaarlijkse traditie biedt de dominicaanse familie in ons land tussen Pasen en Pinksteren vijftig onlinemeditaties aan. Er zijn vastenkalenders en meditaties voor de veertigdagentijd beschikbaar. Net voor Pasen verschijnen ook allerlei paasbrieven. Maar sinds enkele jaren ontfermen de dominicanen zich over de periode tussen Pasen en Pinksteren.

Onder de titel: Resurrexit (Hij is verrezen) bieden ze geïnteresseerde gelovigen elke dag online een meditatie aan. Het initiatief telt het meeste abonnees in Franstalig België – waar ermee begonnen werd – maar ook steeds meer Nederlandstaligen ontdekken deze jaarlijkse vijftig opeenvolgende meditaties.

Vijftig dagen lang ontvang je elke dag via e-mail een korte meditatie over de liturgische teksten van die dag, voorgesteld door een broeder, zuster of leek van de dominicaanse familie. De meditaties worden afwisselend in het Nederlands en in het Frans aangeboden, samen met een vertaling in de andere landstaal.