Amerikaanse Katholieke nieuwsdienst CNS stopt

Een lege redactiekamer van de CNS foto CNS Bob Roller

De Amerikaanse Conferentie van Katholieke Bisschoppen kondigde onlangs een ingrijpende reorganisatie aan van haar communicatieafdeling. De kantoren in Washington en New York worden gesloten evenals het . Het bureau van de Catholic News Service in Rome blijft vooralsnog open en blijft verslag doen van het Vaticaan en aanverwante internationale gebeurtenissen.

“Helaas heeft dit gevolgen voor 21 medewerkers. We zijn dankbaar voor de tijd en toewijding van medewerkers. De directeur van CNS gaf als commentaar: “Al meer dan een eeuw bedient de Catholic News Service de lokale, nationale en internationale katholieke pers. Ik ben trots op de professionaliteit van onze staf van redacteuren, journalisten en fotografen en op alles wat ze hebben bereikt.”

Catholic New Service werd opgericht in 1920. In een ontmoeting met het personeel van het bureau van Rome in 2021 vertelde paus Franciscus hen dat “in de afgelopen honderd jaar de Catholic News Service een onschatbare bijdrage heeft geleverd aan de Engelssprekende wereld door haar berichtgeving over de kerkelijke missie om het evangelie te verkondigen en te getuigen van de liefde van God, geopenbaard in Jezus Christus.”

De nieuwsdienst bedient momenteel een meerderheid van de Amerikaanse bisdommen en nationale en internationale media.

USCCB Publishing, dat de rechten bezit op de Catechismus van de Katholieke Kerk, de Amerikaanse Catechismus voor Volwassenen en vele andere boeken, stopt eind 2022 met haar publicatieactiviteiten.

bron: catholicnews.com/