Katholiek Doen! – VKMO inspiratiedagen – afgelast!

Ons bereikt het bericht dat deze inspiratiedagen zijn afgelast |

-===============

Katholiek sociaal denken en doen: in het spoor van Paus Franciscus

Dit jaar organiseert het VKMO op 24 en 25 juni een inspiratiesessie van 24-uur waarbij inhoudelijke verdieping, ontmoeting en concreet handelen centraal staan. Leidraad en thema voor de sessie is Paus Franciscus’ bijdrage aan het katholiek sociaal denken. Wat heeft hij ons precies te vertellen? En op wat voor wijze kan hij ons concreet inspireren, zowel in ons persoonlijk leven als in ons dagelijks werk?

Allereerst verdiepen wij ons in het denken van Franciscus. Waaruit bestaat zijn bijdrage aan het katholiek sociaal denken? Welke thema’s snijdt hij aan en waar maakt hij zich hard voor? Vervolgens zullen we Franciscus’ centrale thema’s en inzet verbinden met ons eigen engagement. Katholiek sociaal denken is immers alleen geloofwaardig als het vorm krijgt in katholiek sociaal doen.

Naast lezingen en creatieve werkvormen (binnen en buiten) is er uitgebreid ruimte voor gesprek en uitwisseling van inzichten en ervaringen. 

De inspiratiesessie wordt geleid door Thijs Caspers auteur van o.a. Proeven van goed samenleven, inleiding het katholiek sociaal denken (2012). Dit boek verschijnt in herziene versie eind 2022 bij uitgeverij Adveniat. 

De inspiratiedagen vinden plaats op Marienkroon (Nieuwkuijk) nabij Den Bosch.

Kosten voor deelname: € 165,- euro per persoon
(incl. overnachting, maaltijden en consumpties)
Taxivervoer van station naar Marienkroon kan bijgeboekt worden voor 10 euro per persoon (retour)
Deadline aanmelden 10 juni.
Aanmelden kan via info@katholieknetwerk.nl

We zien uit naar uw komst!

bron: VKMO