Kerk en Wereld

Een dezer dagen viel het jaarverslag 2021 van Kerk en Wereld op de mat. Nu zult u zeggen: een jaarverslag, dat is meestal niet de meest boeiende literatuur. Maar dit jaarverslag maakt daar beslist een uitzondering op.

Vooral omdat het verslag vertelt over projecten die de PKN-Kerk en Wereld rond drie speerpunten stimuleert:
– verbinden
– christelijk geloof actualiseren en praktiseren
– ontmoetingen tussen levensbeschouwingen

Opgemerkt moet bovendien dat de opzet voluit oecumenisch is.

Eerlijk gezegd: de bekering is groot om hier verschillende van de verhalen weer te geven, maar wat nog beter is, u kunt het jaarverslag zelf op uw computer binnenhalen en in alle rust op u te laten inwerken. U zult ontdekken dat er veel meer over geloofsbeleving en kerkzijn te vertellen is dan wat krantenkoppen haalt: de kerk brokkelt af. Hier gaat het over initiatieven die ons verder brengen, geven steun in ons geloven.

Download het jaarverslag 2021 Kerk en Wereld (in de rechterkolom vindt u de link om het jaarverslag te downloaden)

beeld: pkn/kerkenwereld