Paus stelt reis naar Afrika uit op medisch advies

Vaticaan Nieuws

Paus Franciscus voelt zich genoodzaakt zijn volgende reis naar Afrika, die hem in de eerste week van juli naar de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan zou brengen, uit te stellen tot een nader te bepalen datum. Dat heeft de directeur van het persbureau van de Heilige Stoel, Matteo Bruni, vrijdagmiddag bekendgemaakt.

“Een nader te bepalen datum”

“Op advies van de artsen, en om de resultaten van de lopende kniebehandelingen niet te verpesten, is de Heilige Vader, met spijt, genoodzaakt om de apostolische reis naar de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan, gepland voor 2-7 juli, tot een ​​nog nader te bepalen datum uit te stellen.”

De bedevaart naar Afrika zou twee plaatsen in Congo omvatten (de hoofdstad Kinshasa en de stad Goma en één in Zuid-Soedan (in de hoofdstad Juba). Naast de gebruikelijke afspraken tijdens een pauselijke reis met vertegenwoordigers van de regering en de kerk van het gastland waren er ook ontmoetingen gepland met slachtoffers van geweld en ontheemden. In beide landen waren de voorbereidingen voor de reis al in volle gang.

Paus Franciscus kampt al geruime tijd met knieproblemen, waardoor hij veel tijd in een rolstoel doorbrengt.

bron: Vatican News
Beeld: Vatican Media (Paus bij audientie op 4 juni)