CHRISTELIJK-SOCIAAL CONGRES: ‘GEROEPEN TOT KWETSBAARHEID’


  • Datum: 31 augustus 2022 09:00 – 1 september 2022 17:00
  • Locatie: Landgoed Zonheuvel
  • Adres: Amersfoortseweg 98, Doorn

+Leaflet | © OpenStreetMap contributors


Het congres verkent, aan de hand van drie maatschappelijke vraagstukken, hoe dit handen en voeten gegeven kan worden in het persoonlijke leven, in bedrijven, organisaties en in de samenleving.

De coronacrisis, de ecologische crisis en geopolitieke crisis brengen de kwetsbaarheid van de mens aan het licht. Maatregelen om een pandemie onder de duim te krijgen zetten mensen tegen elkaar op. Toonaangevende onderzoeken wijzen ons op grenzen van het menselijk handelen. Door de oorlog in Oekraïne komt niet alleen het goede, maar ook het kwade in mensen onder ogen.

Kwetsbaarheid associëren we impliciet met zwakte en mislukking. Alsof we de verkeerde afslag hebben genomen en snel terug moeten naar de hoofdweg van kracht en succes. De christelijk-sociale traditie zet daar een ander perspectief tegenover. De mens is geroepen tot kwetsbaarheid: ‘want pas als ik zwak ben, ben ik sterk in de kracht van God.’

Congresthema

Het Christelijk-Sociaal Congres van 2022 (31 augustus – 1 september 2022) gaat over deze roeping tot kwetsbaarheid. Aan de hand van drie maatschappelijke vraagstukken verkennen we hoe dit handen en voeten gegeven kan worden in het persoonlijke leven, in bedrijven, organisaties en in de samenleving.

Het congres krijgt een programma met stevige inhoud, aandacht voor cultuur en natuur en gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *