Fietsbedevaart naar Rome

Wij stoempen voort, Kerk kom je ook in beweging?

Een Pelgrimsfietstocht naar Rome voor mensen die  seksueel misbruik hebben moeten doorstaan en voor mensen die hun solidariteit willen tonen. In 13 etappes op de fiets van München naar Rome: in september 2022

Slachtoffers van seksueel misbruik en mensen uit hun omgeving worden door het aartsbisdom Müchen-Freising uitgenodigd voor een fietsbedevaart naar Rome, waar ze in audiëntie door paus Franciscus zullen worden ontvangen.  
Onderweg zullen de pelgrims de aandacht vestigen op het seksueel geweld kerkelijke kringen en stappen zetten tot herwaardering en preventie. Ook zijn er gesprekken gepland met parochies op de route en zullen spirituele en artistieke impulsen aan de orde komen. Daarnaast zal de fietsbedevaart  ruimte geven om kennis te maken met de natuur en cultuur tussen München en Rome.

Wie?

De pelgrimsfietstocht is in de eerste plaats gericht op degenen die getroffen zijn door seksueel misbruik in het gebied van het aartsbisdom München en Freising. Hun familieleden en personen zijn ook uitgenodigd, zowel uit hun persoonlijke omgeving als mensen die te maken hebben met het onderwerp seksueel misbruik.

Wanneer?

De start is in in München op donderdag 8 september. De bedevaart eindigt met de audientie bij de paus op woensdag 21 september in Rome.

Voor gedetailleerde informatie klik hier

bron: aartsbisdom München-Freising/

beeld: fietsbedevaart naar Kevelaer door het aartsbisdom Utrecht

(Voor meer informatie over deze bedevaart klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *