Zusters O.L.Vrouw van Amersfoort bestaan 200 jaar

Deze week, om precies te zijn op 29 juli, vieren de zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort, ook bekend als de zusters van Onze Lieve Vrouw Ter Eem, hun 200 jarig bestaan. De zusters gedenken die dag dat de eerste leden hun geloften aflegden in de Franciscus Xaveriuskerk aan ‘t Zand (ze hadden toen nog geen eigen klooster).

Op haar hoogtepunt telde de congregatie alleen in Nederland ruim 1200 leden die zich voornamelijk richtten op het onderwijs. De scholen waar de congregatie zorg voor droeg waren in Nederland vooral te vinden boven de grote rivieren. De zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort vormden lange tijd een van de grote onderwijscongregaties in ons land. Thans telt de congregatie in Nederland ongeveer 60 hoogbejaarde zusters. Zij wonen in het enige overgebleven klooster, het Moederhuis in Amersfoort.

Het zwaartepunt van de congregatie ligt nu in Indonesië. Ook kent de congregatie een provincie in Afrika, in Malawi. Het Algemeen Bestuur van de Congregatie wordt sinds een aantal jaren gevormd door zusters uit Indonesië en Malawi.

Meer over de geschiedenis van de Congregatie kunt u hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *