“Paus in augustus naar Kiev”

De Vaticaanse ‘minister van Buitenlandse Zaken’ speculeert over pauselijke reis.

In een interview met een Italiaanse tv-zender sprak aartsbisschop Paul Gallagher over een mogelijke reis van de paus naar Oekraïne. Of dit gebeurt, hangt af van de gezondheid van de paus.

Paus Franciscus zou in augustus naar Oekraïne kunnen reizen. Dat heeft de Vaticaanse minister van Buitenlandse Zaken, aartsbisschop Paul Gallagher, vrijdagavond gezegd op de Italiaanse televisiezender TG1. Het hoofd van de kerk is ervan overtuigd “dat een bezoek een positief effect kan hebben”. Een dergelijke reis zou echter pas worden voorbereid na terugkeer uit Canada, waar Franciscus in de laatste week van juli naartoe wil reizen. Bovendien speelt de gezondheid van de paus een beslissende rol.

De contacten met Moskou zijn momenteel meer institutioneel van aard en verlopen via de respectievelijke ambassadeurs. Bovendien zijn er “niet veel directe of persoonlijke contacten”, zei Gallagher. De aartsbisschop voegde toe: “We maken ons grote zorgen over de Oekraïense kwestie en de oplossing van de oorlog, maar tegelijkertijd over de toekomst van de Westelijke Balkan”.

Met betrekking tot een mogelijke ontmoeting tussen de paus en het hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk, patriarch Cyril I van Moskou, verwees Gallagher naar de “Conferentie van Wereldgodsdiensten” in Kazachstan in september. Als beiden de lange weg daarheen maken, zal er een ontmoeting zijn. “We moeten proberen moeilijkheden en misverstanden te overwinnen voor de eenheid van de kerk.”

bron: domradio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *