Er staat in Rome iets groots te gebeuren. Maar wat precies?

STIJN FENS in het dagblad Trouw

Morgen creëert de paus twintig kardinalen. Hij grijpt die gelegenheid aan om met alle kardinalen te spreken over de hervorming van de kerk. Is Franciscus bezig zijn eigen erfenis veilig te stellen?

….. Inmiddels lijkt het beter te gaan met de gezondheid van de paus en aan de geruchten over een eventueel aftreden heeft hijzelf geprobeerd een einde te maken. “Ik ben niet van plan om af te treden. Op dit moment niet”, zei Franciscus in een interview van meer dan twee uur met het Mexicaans-Amerikaanse TelevisaUnivision. Verder ging hij weer op reis, eind juli naar Canada op een boetvaardige pelgrimage. Op de terugweg zei hij in het vliegtuig dat hij het ‘wat rustiger aan’ ging doen. Die opmerking dienen we met een korrel zout te nemen. Franciscus gaat volgende maand naar Kazachstan en wil ook naar Oekraïne.
En zo is het plotseling eind augustus en zijn er nog steeds stemmen dat er de komende dagen iets ‘groots’ gaat gebeuren in Rome….

Lees het volledige artikel in Trouw

beeld: vatican media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *