Nieuwe kardinalen met de paus bij paus emeritus

De nieuwe kardinalen, vergezeld door paus Franciscus, bezochten, aansluitend opp het concistorie paus emeritus Benedictus XVI in zijn verblijf in Mater Ecclesiae in het Vaticaan

Na de zegeningen van Benedictus en de paus te hebben ontvangen en samen het Salve Regina te hebben gebeden, brachten de nieuwe kardinalen beleefdheidsbezoeken aan respectievelijk het Apostolisch Paleis en de audiëntiezaal van Paulus VI.

Het is traditie geworden voor nieuw gecreëerde kardinalen om na het concistorie met paus Franciscus naar de Vaticaanse tuinen te gaan om paus emeritus Benedictus te ontmoeten voor een groet en gebed. Ook in Corona-tijden, zoals in november 2020, werd van aan deze gewoonte vastgehouden.

(Vaticaan nieuws – cs)

beeld: Vatican Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *