Ontmoeting paus Franciscus en patriarch Cyril?

Paus Franciscus reist half september naar Kazachstan. In de hoofdstad Nur-Sultan wil hij deelnemen aan het VII Congres van leiders van wereld- en traditionele religies. Patriarch Cyril I wordt daar ook verwacht.

Of de ontmoeting er komt, is echter nog open. Vertegenwoordigers van de katholieke kerk in Oekraïne hadden al gewaarschuwd dat als Franciscus de patriarch van Moskou zou ontmoeten voordat hij Oekraïne zou bezoeken, dit daar op groot onbegrip zou stuiten.

Op de terugvlucht uit Canada op zaterdag had Francis gezegd dat hij zich om gezondheidsredenen in de toekomst zou moeten beperken met reizen. Zulke lange reizen zijn hem te zwaar vanwege de aanhoudende knieproblemen. In Canada moest de paus bijna overal een rolstoel gebruiken.

Begin juni hadden de Hoge Vertegenwoordiger van het Vaticaan voor Buitenlandse Zaken, aartsbisschop Paul Gallagher, en de Kazachse minister van Buitenlandse Zaken Mukhtar Tileuberdi al verklaard dat de paus in september wilde reizen naar het Congres van wereldreligies, dat sinds 2003 ongeveer om de drie jaar in Kazachstan wordt gehouden. Nu staat de reis gepland van 13 tot en met 15 september.

bron: Domradio/Vatican News

beeld: World Council of Churches

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *