Servische bisschop wil Europride in Belgrado “vervloeken”

LHBTI-organisatie dient strafrechtelijke vervolging in

De Servisch-orthodoxe bisschop Nikanor Bogunovic heeft de krantenkoppen gehaald met drastische woorden over de aanstaande “Europride” in Belgrado. De geestelijke zei dat hij alle deelnemers aan de homoparade zou “vervloeken”. Het evenement (12-18 september) is een schande voor de hoofdstad van Servië. ‘Als ik een pistool had, zou ik het gebruiken’, zei de bisschop. Maar hij heeft er geen.

De woorden veroorzaakten een golf van verontwaardiging. Een LHBTI-organisatie heeft aangifte gedaan. President Aleksandar Vucic distantieerde zich in een verklaring. Er was echter ook goedkeuring van rechts-conservatieve kringen, die pleiten voor een verbod op “Europride”. Zij zien de homoparade als een provocatie en een aanval op traditionele waarden.

Theoloog: Bijbel veroordeelt homoseksualiteit niet

Volgens Ulrich Berges, professor voor de exegese van het Oude Testament, te Bonn, verbiedt de Bijbel homoseksualiteit niet. Dat geldt ook voor Leviticus 18, 22, zei Berges in een interview met DOMRADIO.DE.

“De tekst Leviticus is ongeveer 500 jaar voor Christus geschreven. Het verwijst altijd naar anale omgang tussen mannen, waarbij anale omgang altijd een daad van vernedering is. Dit is dus helemaal niet te vergelijken met vrij, gesloten of beloofd tussen gelijkwaardige partners. relatie”, zegt Berges.

bron: domradio

beeld: Homoseksueel koppel/ © Jose Luis Carrascosa ( shutterstock )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *