Zo gaat het verder met de Wereldsynode – update

Hoe ziet de voortgang van het wereldwijde synodale proces er uit als de eerste bijdragen van alle delen van de universele Kerk in Rome zijn aangekomen? 
In een online persconferentie in het Vaticaan op vrijdag 26 augustus 13.00 uur zal hierover meer verteld worden.

Het Vaticaan heeft aangekondigd dat de kardinalen Mario Grech en Jean-Claude Hollerich de tweede, continentale fase van de Wereldsynode aan de pers zullen schetsen. 
Grech, die van Malta komt, is de algemeen secretaris van de synode, en aartsbisschop Hollerich uit Luxemburg werd door de paus aangesteld als algemeen vertegenwoordiger van de synode van bisschoppen, die zal uitmonden in het wereldwijde synodale proces in oktober 2023.

Op de persconferentie (26 augustus a.s. 13.00 u.) zullen ook gegevens worden verstrekt over de bijdragen die het Vaticaan in de eerste fase van het proces, sluitingsdatum 15 augustus, bereiken. Vooral bisschoppenconferenties stuurden samenvattingen naar Rome met een overzicht van de meningen van de gelovigen in hun respectieve landen; deze samenvattingen worden meestal ook gepubliceerd.

Paus Franciscus lanceerde afgelopen herfst het wereldwijde synodale proces. Het thema is “Voor een synodale kerk: gemeenschap, participatie en zending”. De persconferentie zal live worden gestreamd op het Vaticaan Nieuws YouTube-kanaal met vertaling in het Italiaans, Frans, Engels en Spaans.

(Vaticaan nieuws – sk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *