14 September dag van gebed voor vrede in Oekraïne

De Raad voor de Europese Bisschoppenconferenties (CCEE) roept op tot een dag van gebed voor vrede in Oekraïne in heel Europa. Alle Nederlandse bisdommen nemen deel aan dit gebed op woensdag 14 september. Op deze manier wil de Rooms-Katholieke Kerk in Europa haar nabijheid en solidariteit met de Oekraïners tot uitdrukking wil brengen.

Ook in de Vastentijd werd door CCEEE gebed gevraagd, voor vrede in Oekraïne en toen ook voor alle slachtoffers van de Covid-19 pandemie. CCEE wil opnieuw solidariteit tonen met het land dat nu al vele maanden geteisterd wordt door de oorlog. Dit keer met één gezamenlijke dag van gebed.
Op woensdag 14 september viert de Kerk het feest van de Kruisverheffing, een feest dat op bijzonder plechtige wijze wordt gevierd in de Oosterse ritus. CCEE vraagt naast gemeenschappelijk gebed op de 14e ook om gelegenheid voor de stille aanbidding van het Heilig Sacrament.

Op 14 september wordt er in Nederland verspreid over de dag in alle bisdommen gebeden, te beginnen in bisdom ’s Hertogenbosch:

Bisdom ‘s -Hertogenbosch

Gebedsmoment voor de vrede in Oekraïne tijdens de Eucharistieviering om 8.30 uur in de St. Janskathedraal in Den Bosch, met aansluitend aanbidding van het H. Sacrament. (Te volgen via het youtube-kanaal van de Sint Jan)

Bisdom Breda

Om 10.00 uur een diocesane eucharistieviering in de St. Gertrudiskerk op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Aansluitend aanbidding van het H. Sacrament. Vervolgens worden om 12.00 uur op de Grote Markt vredesduiven losgelaten.

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Gebedsmoment voor de vrede in Oekraïne tijdens de Eucharistieviering in de Sint-Jozefkathedraal in Groningen om 12.30 uur.

Bisdom Haarlem Amsterdam

Eucharistieviering om 12.30 uur in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Aansluitend tot 16.00 uur aanbidding van het H. Sacrament. Deze wordt vanaf 15.45 uur afgesloten met het bidden van de rozenkrans.

Bisdom Roermond

Het bisdom Roermond houdt op 14 september een aanbiddingsdag, verspreid over verschillende parochies.

Aartsbisdom Utrecht

Om 19.00 uur H. Mis in de St. Catharinakathedraal te Utrecht, met aansluitend stille aanbidding van het H. Sacrament voor de vrede voor Oekraïne.

Bisdom Rotterdam

Om 19.00 uur stille aanbidding van het H. Sacrament met aansluitend een Eucharistieviering in de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Schiedam.

Kijk voor verdere informatie op de site van het eigen bisdom.

bron: rkkerk.nl

Afbeelding: Pixabay.0 0   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *