Paus reist dinsdag 13 september naar Kazachstan

Geen ontmoeting met Cyril

Paus Franciscus vertrekt dinsdagochtend naar Kazachstan. De reden voor zijn “vredesbedevaart” is een wereldcongres van religies in Nur-Sultan. Maar een langverwachte ontmoeting met Cyril gebeurt niet.

Naar verwachting zullen zo’n 100 delegaties uit 50 landen de interreligieuze vredesbijeenkomst op 14 en 15 september bijwonen. Sinds 2003 houdt de Kazachse regering, ook als reactie op de islamitische terroristische aanslag van 11 september 2001 in de VS, om de drie jaar een “Congres van Wereld- en Traditionele Religies”.

Daarnaast viert Franciscus een mis in Kazachstan, waarop ongeveer 3.000 pelgrims worden verwacht. Een ontmoeting met de Kazachstaanse president Kassym-Jomart Tokayev en met diplomaten en regeringsvertegenwoordigers staat ook op het programma. De paus wil ook leden van de jezuïetenorde en vertegenwoordigers van de katholieke kerk ontmoeten.

Een oorspronkelijk aangekondigde ontmoeting met de Russisch-orthodoxe patriarch Cyril I gaat echter niet door, de laatste heeft zijn komst eind augustus afgezegd. In plaats daarvan wordt een Russische delegatie verwacht in Nur-Sultan, onder leiding van het nieuwe hoofd van het Russisch-orthodoxe ministerie van Buitenlandse Zaken, metropoliet Antony (Sevryuk).

link voor video van het bezoek aan Kazachstan

Programma van de reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *