Jezuïet Dries van den Akker is ongeneeslijk ziek en bruist van het leven

Jezuïet Dries van den Akker (1945) is ongeneeslijk ziek maar wie hem ontmoet, treft een man die levenslust uitstraalt. Wat is zijn geheim? Luister hier naar de podcast met Dries van den Akker SJ

Dries, de manier waarop je met je ziekte omgaat doet vermoeden dat je een positief mens bent, optimistisch, is dat zo?

Anderen zeggen het. Toen ik ziek werd zei ik tegen mensen in mijn omgeving: let op dat ik niet chagrijnig, negatief of brommerig word, want dat zou ik echt niet willen. Ik kan de ziekte accepteren als een voldongen feit en in alle rust overwegen dat menselijkerwijze het einde redelijk nabij is. En dat verontrust me helemaal niet.

En dat voelde heel goed. Het was voorbij.

Eigenlijk houdt de naderende dood mij niet bezig. Wat mij veel meer bezighoudt is Diegene die mij ooit geroepen heeft om jezuïet te worden. Mijn hele leven heeft zijn aanwezigheid mij veiligheid en een gevoel van geborgenheid gegeven. Nu ervaar ik die aanwezigheid als troostend. Ik heb geen enkele reden om eraan te twijfelen dat dat ophoudt. Ik ga ervan uit dat dat, om zo te zeggen, gewoon doorgaat. 

lees het volledige artikel op Igniswebmagazine

Het transcript van de gehele podcast is hier te lezen.

Hier lees je alle meditaties en andere artikelen die Dries van den Akker SJ voor Ignis webmagazine schreef.

Wil je verhalen als deze niet missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *