Voor Elizabeth draaide het geloof om ‘kleine dingen doen, met veel liefde’

Koningin Elizabeth had een sterk persoonlijk geloof. Vooral in haar kerstboodschappen sprak zij daar openlijk over. “Ik stel mijn vertrouwen in God.”

door Maaike van Houten in Trouw

Bij haar negentigste verjaardag in 2016 bracht het Britse Bijbelgenootschap een rijk geïllustreerd boek uit dat geheel gewijd was aan het geloof van de donderdag overleden koningin Elizabeth. Ze schreef, heel bijzonder, zelf het voorwoord.

‘Ik was en ben God dankbaar voor zijn onwankelbare liefde. Ik heb gezien hoe trouw Hij is’, noteerde ze, nadat ze alle mensen had bedankt die voor haar hadden gebeden.

Al in haar eerste kerstboodschap, in 1952, bleek hoezeer zij die hulp van anderen nodig had bij haar koningschap, en bij haar geloof. Magazine Christianity Today haalde die tekst gisteren nog eens aan. Elizabeth vroeg daarin alle mensen, ‘van wat voor geloof dan ook’, te bidden dat God haar wijsheid zou geven en dat zij Hem en hen zou dienen, ‘alle dagen van mijn leven.’

Lees het volledige artikel in Trouw

beeld: https://ichef.bbci.co.uk/news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *