Bisschoppen Italië: héél voorzichtig onderzoek misbruik

‘Een opzichtige poging om getallen te manipuleren’

door Hendro Munsterman in het Nederlands Dagblad

Nogal nietszeggend zijn de eerste onderzoekscijfers naar het misbruik in de Italiaanse Katholieke Kerk die afgelopen donderdag werden gepubliceerd. Volgens critici is dat precies de bedoeling van het rapport dat donderdag verscheen. ‘Het is statistieke onkunde op zijn best……

Bericht bekijken

Het veertig pagina’s tellende rapport laat zich gemakkelijk in een paar zinnen samenvatten. 
De afgelopen twee jaar hebben zich 89 mensen als slachtoffer van seksueel misbruik bij de Italiaanse Katholieke Kerk gemeld. Iets meer dan de helft daarvan betrof recent misbruik. Van de slachtoffers was 61 minderjarig op het moment van het misbruik en 44 procent tussen de 5 en 14 jaar. Dankzij deze aangiftes werden 68 vermeende daders geïdentificeerd, van wie 34 procent leek was en voor de kerk professioneel of vrijwillig werkzaam, bijvoorbeeld als godsdienstleraar, koster of catecheet. 

‘een schande’

Deze cijfers worden echter bekritiseerd. Slachtofferorganisatie Rete L’Abuso vindt het rapport ‘een schande’ en noemt het partijdig….

Lees het volledige artikel. in het Nederlands Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *