De SGP heeft schijt aan de schepping, zegt Johan Vollenbroek. ‘Blind voor de natuur’

Actie in het Tweede Kamergebouw van Extinction Rebellion

Milieuactivist Johan Vollenbroek heeft haast, want hij heeft een missie: de wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. ‘Het gaat mij om het herstel van de natuur en een gezond leefklimaat.’

Interiew door Piet H. de Jong in de nieuwsbrief van het Nederlands Dagblad

Gezeten aan een tafeltje achterin theatercafé Lux in zijn woonplaats Nijmegen, vertelt Vollenbroek vol passie, en in ongepolijste bewoordingen, over zijn werk voor de mede door hem opgerichte milieuorganisatie ‘Mobilisation for the Environment’. Met honderden juridische procedures zet MOB zich in voor het herstel van de natuur. MOB is een naam met een militante ondertoon en dat was precies Vollenbroeks bedoeling.

‘Als we nu niet in actie komen wordt het een menselijk drama, met tientallen miljoenen klimaatvluchtelingen. De natuur redt zichzelf wel, maar voor de mensen zal het heel moeilijk worden. Ik kan zeggen, ik ben 73, mijn vrouw en ik hebben een dochter, vanaf nu gaan we elke dag feesten. Dat is een keus, maar voor mij is dat geen optie.’

Johan Vollenbroek neemt geen blad voor de mond en wil dat de veestapel met tachtig procent wordt ingekrompen. Hij hekelt het hypocriete gedrag van veel christenen en de lauwe opstelling van kerken en christelijke partijen.

lees het volledige interview

beeld: extinction rebellion

Lees ook op de site van de Nederlandse Religieuzen: hoe zij werk maken van zorg voor de aarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *