Een oecumenische gebedswake in Rome

Op zondag 15 januari heeft paus Franciscus in Rome aan het einde van het Angelusgebed aangekondigd dat de werkzaamheden van de volgende vergadering van de synode van de rooms-katholieke kerk zullen worden voorafgegaan door een oecumenische gebedswake op zaterdag 30 september op het Sint-Pietersplein in Rome:

« De weg van de eenheid van de christenen en de weg van de synodale bekering van de Kerk zijn met elkaar verbonden. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat op zaterdag 30 september op het Sint-Pietersplein een oecumenische gebedswake zal worden gehouden, waarin wij het werk van de 16e gewone algemene vergadering van de bisschoppensynode aan God zullen toevertrouwen. Voor de jongeren die naar de wake komen, is er het hele weekend een speciaal programma onder leiding van de Taizé-gemeenschap. Vanaf nu nodig ik broeders en zusters van alle christelijke confessies uit om deel te nemen aan deze “samenkomst van God’s volk. »

Deze samenkomstkomst van Gods volk wordt sinds enkele maanden voorbereid door een vijftigtal kerkelijke groeperingen van verschillende denominaties.

Voor Nederland : www.oecumene.nl/together. —>

Maandag 23 Januari

Na de aankondiging door paus Franciscus van het project “Samenkomst van Gods volk” is de voorbereiding ervan een nieuwe fase ingegaan.

- Op 23 januari werd een persconferentie gehouden met verschillende sprekers: Kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg; broeder Alois, prior van Taizé; aartsbisschop Ian Ernest, directeur van het Anglicaans Centrum in Rome; aartsbisschop Khajag Barsamian, vertegenwoordiger van de Armeens-Apostolische Kerk bij de Heilige Stoel (Catolicosaat van Etchmiadzin); en Dominee Christian Krieger, voorzitter van de Conferentie van Europese Kerken en de Franse Protestantse Federatie. Het is mogelijk deze persconferentie te beluisteren online.

- Bij deze gelegenheid werd de website van het evenement www.together2023.net gelanceerd. Voor Nederland is de volgende website actief: www.oecumene.nl/together. —>

- Jongeren die willen helpen bij de voorbereiding, hetzij in Rome, hetzij in een van de tien werkgroepen die worden opgericht om alle aspecten van de voorbereiding te behandelen, kunnen schrijven naar volunteers together2023.net.

- Een van de werkgroepen betreft de communicatie. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met vaardigheden op het gebied van grafisch ontwerp, sociale netwerken, communicatie en media. Als je hierbij kunt helpen, schrijf dan naar media together2023.net.

bron: taizé.fr

beeld: https://www.vaticannews.va/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *