In Engeland gaan vooral kerken dicht in arme wijken

“De kerk laat de armen vallen”

 Als er in Engeland kerken worden gesloten, gebeurt dat vooral in arme wijken. In welvarender gebieden worden meer kerkgebouwen open gehouden.

door Wim Houtman voor het Nederlands Dagblad

MANCHESTER

‘De kerk laat de armen in de steek’, concludeert Church Action on Poverty, een kerkelijke actiegroep tegen armoede. Ze roept kerken op om bewust te investeren in kerkplekken waar veel mensen met lage inkomens wonen.

De groep onderzocht alle kerksluitingen in de regio Manchester, in het noordwesten van Engeland, in de jaren 2010 tot 2020. In vrijwel alle kerkgenootschappen gingen er naar verhouding meer kerken dicht in arme wijken.

Dat steekt schril af bij ‘het geloof en de veerkracht’ van de mensen die in die wijken wonen, zegt directeur Niall Cooper van Church Action on Poverty. ‘Als we met hen praatten, raakten we altijd weer geïnspireerd door hun geloof en hun liefde voor de kerk, ondanks moeilijke omstandigheden. Maar ze hebben niet het gevoel dat ze echt gesteund worden.’

lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

lees ook een artikel van Church Action on Poverty

beeld: https://north-derbyshire-kerk-church-of-england-sluiting.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *