Paus Franciscus is zwaar verkouden

Paus Franciscus is zwaar verkouden. Op een ochtendaudiëntie voor priesters en monniken uit oosterse kerken las hij zijn voorbereide toespraak niet voor, maar liet die uitreiken aan de aanwezigen. “Ik kan dit niet voorlezen omdat ik ziek ben en erg verkouden ben waardoor ik niet kan praten”, verontschuldigde Franciscus zich tegenover de deelnemers. De 86-jarige moest zijn preek tijdens de Aswoensdagmis in Rome even onderbreken vanwege een hoest.

De gezondheidstoestand van Franciscus is al enige tijd wisselvallig. Ongeveer een jaar geleden liep Franciscus knieproblemen op. Sinds afgelopen mei doet hij dan ook de meeste van zijn afspraken in een rolstoel. Daarnaast werd in januari bekend dat zijn darmziekte, een diverticulose, is teruggekeerd. In 2021 onderging hij een operatie vanwege een ontsteking in de darm. “Ik zou morgen kunnen sterven, maar alles is onder controle. Ik ben in goede gezondheid”, zei de paus in een recent interview.

Paus ondertekend voorwaardelijk ontslag

Paus Franciscus heeft onthuld dat hij een voorwaardelijke verklaring van ontslag heeft ondertekend als hij arbeidsongeschikt raakt. In een interview met de Spaanse krant ABC dat zondagochtend werd gepubliceerd, zei de paus dat hij een document had ondertekend en aan de toenmalige kardinaal-staatssecretaris Tacisio Bertone had gegeven. Bertone bekleedde dit ambt tot 15 oktober 2013.

bron: domradio

beeld: https://media.istockphoto.com/rome-san-paolo-fuori-le-mura-mosaic-of-pope-francis.jpg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *