Theoloog Halik bekritiseert vredesdemonstraties in Berlijn

“Medeplichtig aan massamoord”

De Tsjechische theoloog Halik sprak zijn verontwaardiging uit over de vredesdemonstraties in Berlijn afgelopen weekend. De godsdienstfilosoof benadrukte dat het absoluut noodzakelijk was om de verdediging van het binnengevallen Oekraïne snel te versterken. Dit is de enige manier om de wereldvrede te redden “van de imperiale plannen van het Rusland van Poetin”, zei Halik.

“Degenen die pleiten voor uitstel voor de levering van wapens om Oekraïne te verdedigen, maken de massamoord mogelijk op burgers, waaronder vrouwen en kinderen, de marteling van gevangenen en de ontvoering van Oekraïense kinderen ‘voor heropvoeding’ in Rusland’, aldus de bekende Tsjechische theoloog. “Je kunt niet met Poetin onderhandelen omdat hij op cynische wijze alle overeenkomsten, het internationale recht en de mensenrechten voor het huidige Rusland schendt”.

Afgelopen zaterdag demonstreerden enkele duizenden mensen bij de Brandenburger Tor voor een einde aan de oorlog in Oekraïne en het begin van vredesonderhandelingen. De linkse politici Sahra Wagenknecht en Alice Schwarzer, die onlangs hun controversiële “Manifesto for Peace” publiceerden, riepen op tot de demonstratie.

lees ook: EKDtheologe meent dat wapenleveranties verkeerd zijn

bron: domradio

beeld: Svenja Gruß In: Pfarrbriefservice.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *