Na Corona niet meer naar de kerk?

Als je naar de kerk gaat, heb je het waarschijnlijk gemerkt: lege kerkbanken om je heen. Voor veel kerken is dat na corona de realiteit, blijkt uit onderzoek van het Nederlands Dagblad. In drie op de vijf kerken zitten op zondagochtend minder mensen dan voor de coronatijd.

Te gast zijn Trinette Verhoeven, predikant in de regio Utrecht van de Protestantse Kerk, en Arnoud Sturing voorganger van City Life Church Assen. Trinette herkent de tendens in haar regio. Tegelijk ontstaan er wel andere manieren om mensen te betrekken bij de kerk, zoals ontbijtochtenden. De kerkgang bij Arnoud is juist wat gegroeid. Waar veel kerken gezinnen kwijtraken, komen die bij hem binnen – mogelijk door de speciale kinderkerkdienst. Trinette vindt wel dat er meer onderwijs in de kerk moet worden gegeven zodat gelovigen ook zelf hun geloof in stand kunnen houden. ‘Het hangt nu wel erg af van de gemeenschap.’ Arnoud onderstreept dat. Hij geeft daarom gebedscursus waar mensen voor het eerst hardop bidden.

Beluister de podcast over dit onderwerp

Lees een artikel in het Nederlands Dagblad

beeld: Photo by Stefan Kunze on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *