Paus vernieuwt Raad van Kardinalen

De Raad van Kardinalen is vernieuwd door paus Franciscus, met bisschop Marco Mellino als secretaris. De eerste vergadering van de nieuwe Raad vindt plaats op 24 april van dit jaar.

Paus Franciscus heeft de Raad van Kardinalen, beter bekend als de ‘C9’, vernieuwd omdat het mandaat van de vorige Raad is verstreken.
De kardinalen van de nieuwe raad zijn: kardinalen Pietro Parolin, staatssecretaris van het Vaticaan; Fernando Vérgez Alzaga, president van het gouvernement van Vaticaanstad; Fridolin Ambongo, aartsbisschop van Kinshasa; en Oswald Gracias, aartsbisschop van Bombay; Seán Patrick O’Malley, aartsbisschop van Boston; Juan José Omella, aartsbisschop van Barcelona; Gérald Lacroix, aartsbisschop van Quebec; Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg; Sérgio da Rocha, aartsbisschop van San Salvador de Bahia.

De secretaris van de commissie is bisschop Marco Mellino.

De volgende vergadering van de Raad vindt plaats op 24 april om 9.00 uur CET in ‘Casa Santa Marta’, de residentie van de paus.

De laatste vergadering in de oude samenstelling werd gehouden in december vorig jaar en was onder andere gewijd aan de continentale fase van de lopende synode.

De eerste bijeenkomst van de Raad vond plaats van 1 tot en met 3 oktober 2013.

De Raad van Kardinalen, opgericht door paus Franciscus op 28 september 2013, werd opgericht om de paus bij te staan ​​bij het bestuur van de universele Kerk.

De Raad werd ook opgericht om de pus te adviseren over de reorganisatie van de Romeinse Curie. Deze reorganisatie kwam tot stand met de apostolische constitutie ‘Praedicate Evangelium’ die op 19 maart vorig jaar werd gepubliceerd.

De Raad van Kardinalen, zo laat de paus weten, is bedoeld als “een verdere uitdrukking van de bisschoppelijke gemeenschap en van de hulp aan het ‘petrinisch ambt’ die het wereldwijde episcopaat kan bieden.”

bron: vatican.va

beeld: Door Nexus at nl.wikipedia, CC BY 2.5 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3406809

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *