Een “giftige kern” binnen de kerk


Een uitgebreid onderzoek naar de Ark-beweging toont aan dat Jean Vanier een psychologisch verlammende en spiritueel verdorven omgeving koesterde.

Iets meer dan drie jaar geleden publiceerde L’Arche International zijn voorlopige bevindingen over beschuldigingen van seksueel misbruik en andere overtredingen tegen Thomas Philippe, OP, en Jean Vanier , de belangrijkste figuren in de Ark-beweging.
De organisatie merkte destijds op dat “er veel op het spel staat voor L’Arche, na de dood van de stichter (2019) en onthullingen die een breuk in de geschiedenis markeren, is het nodig om het verleden opnieuw te lezen…. Een diepgaande studie moet worden uitgevoerd om een ​​beter begrip te krijgen van de persoonlijkheid en de inbreng van Jean Vanier en de relatiedynamiek op het werk tussen de oprichter en degenen die hem kenden”.

Diepgaand onderzoek
Die diepgaande studie, “Abuse and Hold: An Investigation of Thomas Philippe, Jean Vanier and L’Arche“, werd in januari uitgebracht. Het is een negenhonderd pagina’s tellend document dat veelomvattend is qua reikwijdte, schaal en methodologie. De belangrijkste conclusie wordt duidelijk gemaakt in de begeleidende brief, waarin de Ark toegeeft “onze institutionele verantwoordelijkheid om deze misstanden niet op te sporen, te melden en te voorkomen. Philippe en de reproductie van zijn praktijken, hun verhulling en de leugens die daarop volgden, vormen een ernstige vertrouwensbreuk jegens de Ark en haar leden”.

Een uitgebreide beschouwing over dit onderzoek kunt u lezen via de volgende link: https://international.la-croix.com/news/religion/a-toxic-nucleus-within-the-church/17768

beeld: https://images.thestarimages.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *