Jongeren schrijven een open brief aan de kerk

NIEUWS

 Het aantal jongeren in Nederland dat bewuste keuze voor het geloof maakt, ligt flink lager dan het wereldwijde gemiddelde. Drie christelijke organisaties vragen daarom vandaag in een open brief aan ‘alle voorgangers, dominees, priesters en kerkleiders van Nederland’ meer aandacht vragen voor de jongeren in de kerk. ‘Ze zien de kerk niet als een plek waar de oplossing voor hun problemen vandaan komt.

door Bas Meeuse in het Nederlands Dagblad

NIET TE MISSEN

Namens christelijke tieners roepen jongerenplatform EO BEAM, Alpha Nederland, de organisatie achter de Alpha cursussen, en hulporganisatie World Vision op tot meer oog voor hun generatie in de kerk. De brief, die te vinden is op de website van BEAM, is samen met tieners opgesteld naar aanleiding van een wereldwijd onderzoek onder meer dan 25.000 jongeren naar hun kijk op geloof en de wereld.

Aan het onderzoek werkten meer dan duizend Nederlandse tieners (13-17 jaar) mee. ‘Zo’n 6 procent van hen heeft een bewuste keuze gemaakt voor Jezus. Dat is veel lager dan het wereldwijde percentage van 22 procent’, vertelt Dorina Nauta, projectleider van het onderzoek in Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door Barna Group, een Amerikaans onderzoeksbureau. ‘De meeste Nederlandse tieners vinden helemaal niets van Jezus. Ze zijn niet positief en niet negatief over hem, maar staan er wel voor open om meer over Hem te leren.’

lees het volledige artikel

lees ook: wat kunnen de kerken met de open brief van jongeren?

nieuws over katholieke jongeren: jongkatholiek.nl en werkgroep katholieke jongeren

beeld: protestantse kerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *