Mijn vriendinnen begrijpen niet altijd wat ik doe in de kerk’

Lotte (10) is misdienaar

Zaterdag kwamen honderden misdienaars naar de Duitse Mariabedevaartsplaats Kevelaer voor de Landelijke Misdienaarsdag. ”Wanneer je de mis dient, mag je van alles doen en verveel je je niet.”
Het terrasleven in Kevelaer is deze ochtend net op gang gekomen, als zich een processie van ruim 300 misdienaars door het centrum een weg baant naar de Mariabasiliek. Die misdienaars komen uit alle hoeken van Nederland en ze zijn hier voor de eerste Landelijke Misdienaarsdag van ons land. De dag is bedoeld om de misdienaars te bedanken voor hun inzet.

door Stijn Fens in Trouw

Onder hen Lotte, 10 jaar oud en net een half jaar misdienaar in de Heilige Michaëlkerk in Emmeloord. “Ik vond de mis een beetje saai, omdat ik de hele tijd in de banken moest blijven zitten. Toen ben ik misdienaar geworden. Wanneer je de mis dient, mag je van alles doen en verveel je je tenminste niet.”

In de katholieke kerk draagt de priester de mis op en misdienaars helpen hem daarbij. Zoals bij het gebruik van het wierookvat en het aandragen van brood en wijn voor het vieren van de eucharistie.

Jaybrian (15)

Misdienaar in de Heilige Michaelkerk in Emmeloord

“Ik ben al vijf jaar misdienaar. Het leukste vind ik dat ik op deze manier werk voor God doe. Ik help het altaar klaar te maken voor de eucharistie en we dragen de kaarsen op bijzondere momenten in de mis.

Ik ben katholiek. Dat betekent dat je christelijk bent. ….

lees het volledige artikel in Trouw

beeld: aartsbisdom utrecht, ramon mangold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *