Het raadselachtige katholieke geloof van Trumprivaal Ron DeSantis

door Jan Peters sj voor Igniswebmagazine

Gouverneur Ron DeSantis van Florida wordt mogelijk de volgende presidentskandidaat namens de Republikeinen. Hij neemt het op tegen Donald Trump. Wat betekent zijn katholieke geloof voor hem?

Ron DeSantis is een uitgesproken voorstander van zaken die belangrijk zijn voor culturele conservatieven. Hij steunde bijvoorbeeld maatregelen die het onderwijzen van “seksuele geaardheid of genderidentiteit” op scholen beperken of die de aanval inzetten op bedrijven, waaronder Disney, die progressieve ontwikkelingen zouden steunen. Een belangrijk onderdeel van zijn strategie is het vleien van evangelische christenen, die in 2016 Donald Trump hielpen op zijn weg naar het Witte Huis.

Wat zijn eigen religieuze overtuigingen betreft, heeft hij zich vooral beperkt tot algemene uitspraken over het belang van het geloof voor hem en zijn familie.

Hoe beschrijft hij zelf zijn geloof?

DeSantis is katholiek opgevoed, ging als kind naar de kerk en naar een katholieke basisschool. Een oom van hem is priester, een tante een vrouwelijke religieuze en in een rapport uit 2013 dat de religieuze gezindheid van elk lid van het Congres vermeldt, staat dat de heer DeSantis rooms-katholiek is.

Het geloof is hoe mijn vrouw en ik onze kinderen en ons gezin leiden

In antwoord op een e-mail van America, met de vraag hoe hij zelf zijn geloof beschrijft, gaf een perssecretaris van de gouverneur een link naar een interview van 22 mei. In dat interview sprak hij over zijn “geloof”, maar hij noemde geen bepaalde religieuze affiliatie. Op een concrete vraag naar zijn geloof antwoordde hij: “Geloof is gewoon de basis van mijn leven. Het is hoe mijn vrouw en ik onze kinderen en ons gezin leiden. Het voorziet mij van de basis die nodig is om een leider te zijn in de burgerlijke overheid en in de burgermaatschappij.”

De dag van zijn inauguratie als gouverneur, in 2019, hield het echtpaar een doopplechtigheid in hun huis….

lees het volledige artikel op igniswebmagazine

beeld: https://www.liberty.edu/news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *