Kloof kerk – jongeren

In haar nieuwe boek Bottom-upkerk daagt voormalig Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen de kerk uit om zich aan te passen aan twintigers. ‘Vaak zit er een kloof tussen de kerk en de belevingswereld van mijn generatie.’J

door Jan Blacquière in Trouw

Een kerk die adverteert in de sportschool, waar je een abonnement op kan afsluiten of waar mensen uit de wijk met gelovigen komen ‘speeddaten’? Volgens Tabitha van Krimpen (25) moet de kerk middenin de samenleving staan. In haar boek Bottom-upkerk legt de voormalig Jonge Theoloog des Vaderlands het vuur aan de schenen van de kerk.

Het boek komt voort uit de eigen ervaring van Van Krimpen. “Ik zie dat de kerk weinig raakvlak heeft met de levens van twintigers en dat ze teleurgesteld zijn in de kerk. Twintigers vragen zich af waarom je op zondagochtend niet zou afspreken met vrienden, gaan sporten of de natuur in zou gaan. De kerk heeft voor veel twintigers geen toegevoegde waarde meer.”

“Ik denk dat we te veel kerkje spelen”, zegt Van Krimpen. “We zijn als kerk veel bezig met organisatie, vergaderen en commissies in plaats van dat we ons inzetten voor onze medemens. Met dit boek wil ik daar een nieuw licht op werpen.”

Lees het gehele artikel in Trouw

beeld: pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *